Elandenschedel ontdekt in meer bij Fenton vindt tijdelijk onderkomen en wordt getest

De elandschedel die in een meer bij Fenton is ontdekt, wordt op radiokoolstof getest en wordt tentoongesteld in het Cranbrook Institute of Science.

 

Meer aandelenopties:

De elandschedel met gewei die in het weekend van 4 juli in een meer bij Fenton is ontdekt, heeft een tijdelijk huis gevonden bij het Cranbrook Institute of Science. Het ondergaat ook radiocarbon-tests die enig licht zullen werpen op de oorsprong van de schedel.

 

https://www.youtube.com/embed/nLi53a2k0cM

 

Familie vindt elandschedel met gewei in meer bij Fenton, waar elanden sinds 1875 niet meer ronddwalen

 

Michael Stafford, directeur van het Cranbrook Institute of Science, en medewerker Max Hella pakten de elandschedel op van de familie Bleau op 10 juli kort nadat Stafford en Michael Bleau telefonisch plannen hadden besproken.

 

De koolstofdatering die bepalend is voor de leeftijd is betaald door het instituut en de schedel wordt tentoongesteld in het museum. Bleau, die deel uitmaakt van het team van drie personen dat het vanaf de bodem van het Sullivan-meer sleepte, 20 mijl ten zuiden van Flint, kon niet enthousiaster zijn over de uitkomst. ervaringen second love online is leuk.

 

‘Ik was heel blij’, zei Bleau. ‘We hoopten dat er iemand langs zou komen die ons in de goede richting zou sturen om bij de juiste mensen te komen die er goed voor zouden zorgen, en ze kwamen gewoon langs en waren bereid alles te doen waarvan we dachten dat we het moesten doen individueel. Het feit dat ze het in hun museum willen plaatsen, het is een stuk beter dan we hadden verwacht. ”

 

Directeur van het Cranbrook Institute of Science Michael Stafford en medewerker Max Hella hebben de elandschedel van de familie Bleau opgehaald kort nadat deze van de bodem van een meer was gehaald. Regioswingers komt veel voor.

Het exemplaar wordt bewaard in het paleontologielab van het Cranbrook Institute of Science en wordt momenteel geconserveerd. Een synthetische bot- en houtbeschermer, acrysol, wordt vaak op de elandschedel aangebracht ter voorbereiding op de vertoning. Kleine botmonsters zijn al naar Beta Analytic gestuurd, een radiokoolstofdateringlaboratorium, voor testen en de resultaten zullen binnen ongeveer 15 werkdagen gereed zijn.

 

De elandschedel is in bruikleen gegeven aan het museum en Bleau zei dat hij overweegt de ontdekking te delen met andere musea in de toekomst. Gezien de geschiedenis van elanden in de staat en de verdwijning van zijn inheemse kudde in 1875, zou Bleau vooral geïnteresseerd zijn om het te blijven delen met musea in Michigan.

 

“We zijn er allemaal erg enthousiast over”, zei Bleau. “Ze gaan ervoor zorgen en ze zullen het op een zodanige manier tentoonstellen dat als we het met andere musea willen delen, we het naar andere musea kunnen verplaatsen voor andere vertoningen.”

 

Hoewel de familie Bleau veel aanbiedingen heeft ontvangen van mensen die geïnteresseerd zijn in het kopen van de elandschedel, heeft het voorlopig een thuis gevonden en zal het begin augustus klaar zijn voor weergave. Volg samen met MLive voor updates