Goedkope aandelen: dit aandeel in de FTSE 100 is in 3 maanden met 18% gedaald. Ik zou het vandaag kopen!

Vermoeide of gestreste zakenman zittend op de loopbrug in paniek digitale beurscrash financiële achtergrond Bron afbeelding: Getty Images

Als waardebelegger die op jacht is naar goedkope aandelen, beperk ik mijn zoektocht meestal tot de FTSE 100 – de belangrijkste marktindex van het VK. Nu de Footsie dit kalenderjaar maar liefst 1.780 punten (23,6%) daalde, geloof ik dat er vandaag de dag veel ‘diepe waarde’ goedkope aandelen in het volle zicht in de FTSE 100 schuilen. Tesla motors aandeel is groot.

 

Goedkope aandelen: ik hou van ‘SLR-aandelen’

Een van de redenen waarom ik zo enthousiast op de FTSE 100 jaag, is dat ik liever investeer in wat ik ‘SLR-aandelen’ noem. Dit zijn goedkope aandelen die veiligheid, liquiditeit en rendement bieden. In deze moeilijke tijden, met de heropflakkerende Covid-19-pandemie, staat veiligheid (zoals het vermijden van aanzienlijke verliezen) voor mij voorop. Evenzo is de liquiditeit (de mogelijkheid om aandelen met lage spreads te kopen en verkopen) het hoogst in de FTSE 100. Ten slotte ben ik op zoek naar rendement – regelmatige contante dividenden en toekomstige vermogenswinsten die me zullen helpen om rijk met pensioen te gaan.

 

 

5G is hier – en aandelen van deze ‘slapende reus’ zouden een geweldige manier kunnen zijn om mogelijk te profiteren!

 

Volgens een toonaangevend industriebedrijf zou de 5G-boom uit het niets een wereldwijde industrie kunnen creëren ter waarde van US $ 12,3 TRILLION …

 

Ik hou van de uitstraling van Prudential

Prudential (LSE: PRU) is al generaties lang een begrip in het VK. ‘The Pru’, opgericht in Londen in 1848, was tegen het einde van de Victoriaanse tijd de grootste levensverzekeraar van het Verenigd Koninkrijk geworden. Honderd jaar geleden werd een op de drie Britse volwassenen beschermd door de Pru. De Pru, die al 172 jaar bestaat, was de nummer 1 naam in verzekerings-, beschermings- en spaarpolissen in het Verenigd Koninkrijk voordat deze van start ging. Toch denk ik dat deze goedkope aandelen te ver zijn gezakt en klaar zijn voor herstel in 2021. Aandelen kopen op de website.

 

Terwijl ik dit schrijf, worden Prudential-aandelen verhandeld tegen iets meer dan een tientje (1010p), waarmee de reeds lang bestaande groep wordt gewaardeerd op ongeveer £ 26 miljard. De aandelenkoers stuiterde echter op en neer als een rubberen bal in 2020. Voordat de Covid-19-lockdowns de economie instortten, reed Prudential’s aandelenkoers op 20 februari hoog op 1.509p (bijna 50% boven de huidige prijs). Minder dan een maand later, op 19 maart, was de prijs onder de 683p gezakt, met een schokkende 54,8% in vier weken tijd. Het is duidelijk dat dit op het dieptepunt van dit voorjaar uitzonderlijk goedkope aandelen waren.

 

Ik verwacht dat deze goedkope aandelen volgend jaar terugveren

De goedkope aandelen van Prudential hebben het al geruime tijd niet goed gedaan voor aandeelhouders. Ze zijn met 18% gedaald over drie maanden, 29% over een jaar, 40% over drie jaar en 27% over vijf jaar. Toch verandert Prudential en evolueert om aan de eisen van de 21ste eeuw te voldoen. In de eerste helft van 2020 zal het zijn Amerikaanse Jackson Life-activiteiten onderbrengen in een afzonderlijk bedrijf. Hierdoor kan de groep zich concentreren op sneller groeiende markten in Afrika en Azië. In de eerste helft van 2020 daalde de gecorrigeerde winst vóór belastingen met slechts 3% tot $ 2,54 miljard. Niet slecht, gezien de gruwelijke economische achtergrond.

 

In de resultaten van het eerste halfjaar zei de Pru voornemens te zijn om in 2020 een dividend van 16,1 cent (12,35p) uit te keren. Het heeft al een interim-dividend van 5,37 cent (4,12p) uitgekeerd. Dit geeft de aandelen een bescheiden dividendrendement van 1,22%. Tegen de koers van vandaag worden Prudential-aandelen verhandeld tegen een koers-winstverhouding van slechts 7,8, voor een winstrendement van 12,8%. Dat is een te lage beoordeling voor een bedrijf dat op het punt staat om volgend jaar te herstellen. Daarom zou ik deze goedkope aandelen vandaag kopen, idealiter binnen een belastingvrije ISA, om te genieten van toekomstige meerwaarden en gestaag stijgende dividenden!

 

Een topaandeel met enorm groeipotentieel

 

Slimme investeerders zoals jij zullen deze tijdige kans niet willen missen …

 

Hier is uw kans om precies te ontdekken wat onze Motley Fool UK-analist helemaal enthousiast heeft gemaakt over deze ‘pure-play’ online business (ja, ondanks de pandemie!).

 

Dit bedrijf heeft niet alleen een dominante marktleidende positie …

 

Maar zijn kapitaalkrachtige, zeer schaalbare bedrijfsmodel heeft het eerder geholpen om consistent hoge verkopen te behalen, verbazingwekkende marges van bijna 70% en stijgende aandeelhoudersrendementen … in feite keerde het in 2019 maar liefst £ 150 miljoen + terug aan aandeelhouders in dividenden en terugkopen!

 

En hier is het echt opwindende deel …

Hoewel COVID-19 het bedrijf misschien een curveball heeft gegeven, heeft het management snel gehandeld om ervoor te zorgen dat dit bedrijf zo goed mogelijk geplaatst is om de huidige periode van onzekerheid te doorstaan ​​… in feite is onze analist van mening dat het weer tot leven moet komen , zodra de normale economische activiteit hervat.

 

Daarom denken we dat dit het perfecte moment voor u zou kunnen zijn om uw eigen belang in dit uitzonderlijke bedrijf op te bouwen – vooral gezien het feit dat de aandelen lijken te worden verhandeld tegen een vrij weinig veeleisende waardering voor het jaar tot maart 2021.