Japanse makelaar lanceert op crypto gebaseerde CFD’s met 2x hefboomwerking

Het Japanse online effectenbedrijf Monex heeft de lancering aangekondigd van op cryptocurrency gebaseerde contract-for-difference (CFD) -diensten die woensdag live zijn gegaan. De nieuwe derivatenproducten die door Monex worden aangeboden, omvatten bitcoin-, XRP-, ether- en bitcoin-cashparen met 2x hefboomwerking.

 

Japanse uitwisselingen van digitale valuta maken gebruik van hefboomproducten, aangezien de firma Monex een derivatenproduct heeft onthuld dat ook wel bekend staat als een contract-voor-verschil (CFD) -dienst. In feite fungeert een CFD als de netto verschilweergave van verliezen of winsten die voortvloeien uit de handel in specifieke activa.

 

CFD’s zijn populaire investeringsvehikels in de wereld van derivaten en ze zijn ook bekend in cryptomarkten.

 

Monex biedt nu 2x hefboomwerking voor ETH, BTC, BCH en XRP ten opzichte van de yen, aangezien de markten op 8 juli 2020 open gingen. Monex Group staat ook bekend om de overname van de beurs Coincheck, die tot op de dag van vandaag nog steeds een consistent volume ziet.

 

Omdat Monex Group op crypto gebaseerde derivaten aanbiedt, moest Monex zich bij Japanse toezichthouders registreren als een financieel instrumentbedrijf.


 

“Crypto-activa-gerelateerde OTC-derivatentransacties waren onder de wet opgenomen om klanten te beschermen en risicobeheerregels te creëren voor exploitanten van financiële instrumenten,” onthulde Monex in een uitgegeven verklaring. Het bedrijf voegde toe:

 

Sinds de geboorte van de Bitcoin is de markt voor crypto-activa gestaag gegroeid en neemt het aantal cryptocurrencies en transacties met derivaten van crypto-activa toe. Met de uitbreiding van transactiecategorieën onder de wijzigingen van de bovengenoemde wet, heeft Monex besloten om crypto-asset CFD-diensten aan te bieden. crypto creditcard maakt het makkelijk.

 

De op Monex crypto gebaseerde CFD’s zijn de hele dag door beschikbaar voor handel en elke dag van het jaar. Handelaren moeten zich echter registreren voor een Monex algemene brokerage-account die kan worden gedaan met behulp van de Monex Trader Crypto-app. investeren in bitcoin is handig.

 

De door Monex uitgegeven CFD’s kunnen via de app worden verhandeld, maar de gebruiker moet zich ook registreren voor een CFD-account. Afgelopen zomer lanceerde de exchange Liquid contract-for-difference (CFD) -diensten met behulp van cryptocurrencies met 100x hefboomwerking.

 

Toen het product voor het eerst werd gelanceerd, legde Liquid’s Chief Product Officer of Liquid, Mario Gomez Lozada, uit dat de beurs de CFD’s lanceerde vanwege “stijgende vraag”. Natuurlijk is het nieuwe aanbod van Monex veel minder hefboomwerking met slechts 2x in plaats van 100x.

 

De CFD-services die door Monex worden geleverd, zijn afkomstig van Monex Inc, Kabucom Securities, Rakuten Securities, Matsui Securities en SBI Securities.